7 TIPŮ, CO BY NEMĚLO CHYBĚT VE VAŠÍ TAŠCE, POKUD SE CHYSTÁTE NA RODINNÉ FOCENÍ!

7 TIPŮ, CO BY NEMĚLO CHYBĚT VE VAŠÍ TAŠCE, POKUD SE CHYSTÁTE NA RODINNÉ FOCENÍ!

Fotografie je skvělý způsob, jak zachytit krásné a důležité momenty Vašeho života. Pokud se chystáte na rodinné focení, pravděpodobně máte spoustu otázek co si vzít s sebou. 

V tomto článku se na to podíváme a řekneme si pár užitečných drobností, které se mohou hodit. 

1. Náhradní oblečení. 
Vím, je dřina vybrat i jen jeden outfit pro celou rodinu, pěkně to sladit a já tu na Vás bafnu ještě s náhradním oblečením. Takhle, když si ho připravíte a vezmete do auta s sebou, věřím, že nebude třeba - že to bude něco jako když vezmete deštník pro jistotu kdyby pršelo a tím si vlastně zajistíte slunečno až do večera (mě to tak funguje bezpečně :-) ) Vlastně za celou mou mnohaletou kariéru focení rodin v přírodě jsme náhradní oblečení využili minimálně ALE u malých dětí je pravděpodobnost vyšší.
Už jen, když přejdete do bodu 2., bude Vám jasné, že taková svačinka ve formě ovocné kapsičky, může zmasakrovat jak oblečení prcka, tak to může odskákat i máma s tátou.
Proto bych doporučila alespoň náhradní tričko / košili, případně šaty, pokud se jedná o maminky nebo malé slečny. Věřím, že náhradní oblečení nevyužijete, dáme si pozor, ale auto to uveze a Vy můžete být klidnější. 

2. Svačina a pití.
Naprostá nezbytnost s dětmi. Určitě se i u Vás doma stává, že před cestou urgujete, ať se všichni nají, napijou, pak se pojede pryč, tak ať to chvilku vydrží. A jen co zapnete v autě pásy, slyšíte ze zadu: „mami, já mám hlad“. Znáte to?
Během focení se dětem také často stává, že dojde energie. V tu chvíli je potřeba natankovat něčím co moc nešpiní, děti tím nepohrnou a ještě je to potěší. Ideální je ovoce, nebo sušenka apod. - v tomto případě plynule navážeme na bod číslo 3. :-)

3. Papírové i vlhčené ubrousky.
Must have každého rodiče. Utřít ruku, pusu, pak taky místo lopuchu… To asi není třeba dál rozmazávat. Ubrousky jsou prostě kámoš, ty má člověk s dětmi i bez neustále v kabelce. 

A když náhodou dojdou, tak je to často velice nepříjemná situace :-/ Tak pro jistotu připomínám, radši hoďte do auta nějaké náhradní. 

4. Oblíbená hračka.
Vzít s sebou dětem hračku na focení je bezva nápad. Jednak je může ze začátku trochu uklidnit, pokud se budou cítit v rozpacích. Také to mnohdy bývá první téma k hovoru, abych si s nimi vybudovala důvěru, která je pro uvolnění atmosféry moc potřeba. Dále je pak prima mít Vaše děťátko s hračkou vyfocené na památku. Za čas ani nebudete vědět, která hračka byla v tu dobu oblíbená a s fotografiemi se k tomu krásně vrátíte. A pak třeba za třicet let, až Vaše „malé děťátko“ bude mít své děti… To bude teprve nostalgie, až uvidí v ruce tenkrát oblíbeného bagra, plyšáka nebo panenku… Vzpomínky, u který nezůstane jedno oko suché.

5. Odměna.
Nebo motivace. Říkejme tomu jak chceme, hlavně když to bude v kabelce a nebo „ve vzduchu“. Děti se moc rády před foťákem předvedou, když ví, že bude po focení nějaká ta radost a pozornost pro ně. Pokud bych měla udělat jednoduchou statistiku odměn, určitě vedou hranolky od Mekáče, Kinder vajíčko a nebo žužu bombóny. 

6. Šminky, líčidla, hřeben, zrcátko. 
Není to úplně nezbytné ale maminky si rády před focením překontrolují, jestli jsou stále tak upravené, jako když vyšli z domu. No a kdyby bylo potřeba to doladit, mít vše potřebné u sebe je velká výhoda. Takže doporučuji vzít s sebou nějaký základ dekorativní kosmetiky. Hřeben se hodí i pro dlouhovlasé holčičky, abychom jim hřívu občas mohli upravit. Na fotkách vydají rozevláté vlásky úžasně.

7. Repelent.
Focení v přírodě je krásný zážitek pro celou rodinu, pokud nejsou sežráni hmyzem. Takže pokud ho doma máte, určitě je dobré ho pro jistotu vzít, speciálně v letních měsících.

Pokud zapomenete, nebo nemáte, nesmutněte - já ho společně s dalšími věcmi na focení beru pokaždé :-)

Taaaak, myslím, že zásadní a hlavní body jsem shrnula a hurááá na focení v přírodě! 


Jaro! Pojď, my už se na tebe chystáme!